DR4 Eszközök
 Kezdő lépések
 Híres helyek
 Képletöltő
 Gördülő Égbolt
 Vizuális Eszközök
 Keresés
 Objektum crossID
A Kezdő lépések rész elmondja, hogy milyen típusú adatok találhatók a SkyServer-en, milyen adatot fognak visszaadni az egyes eszközök, illetve hogy használhatóak legjobban az eszközök az égbolt tanulmányozására.

A Híres helyek gyönyörű képek galériáját mutatja, különböző nagyságú galaxisokról, és a valaha felfedezett legtávolabbi kvazárokról.

A Képletöltés segítségével egyes képek és spektrumok tölthetők le különböző nagyítási szinteken. Ide menj, ha egy szép képet szeretnél elmenteni háttérképnek.

A Gördülő Égbolt segítségével az égbolt látnivalói úgy mozognak át a képernyőn, ahogy az SDSS távcsö látja őket amint az éjszakai folyamat alatt fűrkész.

A Keresés lehetővé teszi, hogy az adatbázisban égbolti pozíciók, bizonyos fényességű objektumok, és különböző más feltételek után keressünk. Akár szabad formájú SQL kéréseket is megadhatsz.

Objektum CrossID

  • A Feltöltés lehetővé teszi, hogy fel tudj tölteni egy listát, kereshetsz vele az adatbázisban égi pozíciók, objektum pozíciók egy listája alapján, és visszaadja azokat az SDSS objektumokat, amelyek bizonyos sugáron belül helyezkednek el az adott pozíciók körül. Néhány egyszerű feltöltési forma támogatott.
  • A Színképlista segítségével fel tudsz tölteni egy listát, amivel azután spektrumokat kereshetsz az adatbázisban a feltöltött plate lista, MJD és fiber számok alapján, és az eszköz visszaadja azokat az SDSS objektumokat, amelyek megfelelnek a feltételeknek, és visszaadja az SQL lekérdezést is, amit azután fel tudsz használni.

Vizuális Eszközök

  • A Kereső Térkép egy JPEG képet ad vissza középen az (ra,dec) koordinátákkal, (magasság x szélesség) méretben, ahol a kép tetszőleges skálázható (skála) szerint. Több kirajzolási opció is beállítható (opt).
  • A Navigátor segítségével interaktívan navigálhatsz az égbolton egér kattintással és nagyítással.
  • A Képlista egy vágó szolgáltatás, ami kis JPEG képeket generál akár 1000, felhasználó által adott pozícióhoz az égbolton.
  • Az Objektum Felfedező-vel tetszésed szerint fedezheted fel az egyes objektumok különböző tulajdonságait.